Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Lekváros linzer

Hozzávalók:
40 dkg liszt (vegyesen rétesliszt és finomliszt)
25 dkg margarin
3-4 evőkanálnyi tejföl
2 db tojássárgája
1 dkg sütőpor
10-15 dkg porcukor (ízlés szerint)
1 dkg vaníliás cukor
1 mokkáskanálnyi só
1 db citrom reszelt héja (elhagyható)
a tészta tetejére és a töltéshez:
5 dkg darált dió vagy mandula (kristálycukorral keverve)
1 db tojásfehérje (laza habnak felverve)
gyümölcsíz

A lisztet a porcukorral és a sütőporral összekeverjük, belereszeljük a citrom héját, és hozzáadjuk a vaníliás cukrot. Összemorzsoljuk a margarinnal és hozzáadjuk a tojássárgákat, valamint annyi tejfölt, hogy összeálljon a tésztánk. Jól kidolgozzuk. Ha elkészült, fél órára hűtőszekrényben pihentetjük. Kétfelé osztjuk a tésztát, és jól lisztezett gyúródeszkán vékonyra kinyújtjuk. Csak annyira lisztezzük a tésztát, hogy ne ragadjon a deszkához. Linzerszaggatóval kiszaggatjuk: az egyik felét a lyukas közepűvel, a másikat a simával. A lyukas közepű lapokat egyenként megkenjük lazán felvert tojásfehérjével (a tojásfehérjét nem kell teljesen felverni kemény habnak, csak annyira, hogy jól kenhető legyen). A megkent lyukas linzerlapokat egyesével belemártogatjuk az összekevert cukros dióba (vagy mandulába). Mind a teli, mind a lyukas lapokat közepesen meleg sütőben (170 fok) szép világosra sütjük, vigyázzunk, mert könnyen megéghet a tészta. Ha a tésztánk megsült és kihűlt, a teli lapokat megkenjük gyümölcsízzel és ráragasztjuk a lyukas lapokat.
(Elkészítési idő: 70 perc.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!