Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hópatkó

Hozzávalók:
20 dkg finomliszt
15 dkg vaj vagy margarin
5 dkg porcukor
9 dkg darált dió vagy mandula
vaníliás porcukor (a hempergetéshez)

A hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk. Előbb kis rudakat sodrunk, melyeket patkó alakra hajlítunk. A sütőt felforrósítjuk. Sütőpapírral bélelt sütőlemezre rakosgatjuk a patkókat és hirtelen megsütjük. Vigyázzunk, mert könnyen megbarnul! Azon forrón vaníliás porcukorba hempergetjük.
(Elkészítési idő: 1 óra.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!