Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Moszkauer

Hozzávalók:
a tésztához:
30 dkg finomliszt
1 kávéskanálnyi sütőpor
késhegynyi só
20 dkg vaj vagy margarin
10 dkg porcukor
1 dkg vaníliás cukor
1 tojás
a tetejére:
10 dkg kandírozott (vegyes) gyümölcs
1,25 dl tejszín
2 evőkanálnyi méz
5 dkg vaj vagy margarin
15 dkg porcukor
15 dkg vékony lapokra vágott mandula
10 dkg finomra darált mandula
20 dkg étcsokoládé

Gyors mozdulatokkal omlós tésztát gyúrunk, cipóra formáljuk, nylon fóliába csomagoljuk és legalább fél óráig hűtőszekrényben pihentetjük. Ezalatt a cukrozott gyümölcsöket finomra felaprítjuk. Összeforraljuk a tejszínt, a mézet, a vajat és a porcukrot. Belekeverjük a mandulát (a daráltat és a lapokra vágottat) és a gyümölcsöket, majd hűlni hagyjuk. A sütőt előmelegítjük 180 fokra. A tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát vékonyra kinyújtjuk, 4-5 cm átmérőjű körlapokat szúrunk ki belőle és a tepsibe rakosgatjuk. A mézes masszát egyenletesen a lapokra kenjük és 12-15 perc alatt megsütjük. Lehet, hogy hamarabb is kész lesz. Hagyjuk teljesen kihűlni. Az étcsokoládét felolvasztjuk és a mandulás tallérokat félig, vagy egészen belemártjuk. Sütőrácson, szellős helyen megszárítjuk.

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!