Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Huszárcsók

Hozzávalók:
11 dkg margarin
7 dkg porcukor
1 tojás
16 dkg liszt

15 dkg dióbél
lekvár
citrom

11 dkg margarint simára keverünk 7 dkg porcukorral meg 1 tojássárgájával, majd összegyúrjuk 16 dkg liszttel. Finomabb a tészta, ha a nyers tésztába reszelünk citromhéjat és a levét is belecsavarjuk. Hideg helyen 1 óráig pihentetjük. 2-3 mm vastagra kinyújtjuk és kiszaggatjuk. A korongok közepébe ujjunkkal gödröt nyomunk, megkenjük tojásfehérjével és gorombára vágott dióba mártjuk, majd a gödörbe lekvárt teszünk. Forró sütőben világosra sütjük.
(Elkészítési idő: másfél óra.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!