Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Flódni (2.)

Hozzávalók:
50 dkg finomliszt
25 dkg margarin
60 dkg kristálycukor
3 tojássárgája
7 dl bor
1 kg alma
20 dkg darált dió
20 dkg darált mák
20 dkg szilvalekvár
10 dkg mazsola
10 dkg reszelt étcsokoládé
2 evőkanálnyi baracklekvár
őrölt fahéj
őrölt szegfűszeg
reszelt narancshéj

A lisztet, a margarint, a tojássárgáját, ízlés szerint cukorral és borral könnyen gyúrható tésztává gyúrjuk. Öt részre osztjuk úgy, hogy az egyik egy kicsit nagyobb legyen. Vékonyra nyújtjuk, és a nagyobbik adag tésztával kibéleljük a tepsit, majd erre (kihűtött) máktölteléket kenünk. Ráhelyezzük a következő tésztalapot, melyre a szeletekre vágott, borban párolt (majd kihűtött) alma kerül. Újabb tésztalap, amelyre (kihűlt) diótölteléket halmozunk. A negyedik réteg a szilvalekváré, amelyet beborítunk az utolsó tésztalappal. Tojássárgájával megkenjük, 160 fokos sütőben, lassú tűzön sokáig sütjük.
Máktöltelék: a darált mákot borral felfőzzük, cukrot, mazsolát, reszelt narancshéjat és baracklekvárt teszünk bele.
Diótöltelék: a darált diót borral felfőzzük, cukrot, mazsolát, reszelt csokoládét keverünk bele.
(Elkészítési idő: 80 perc.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!