Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Mézes keksz

Hozzávalók:
15 dkg gyalult mogyoró vagy mandula
8 dkg cukor
fél mokkáskanálnyi fahéj
4 evőkanálnyi méz
1 evőkanálnyi vaj
1,25 dl tejszín
2 evőkanálnyi finomliszt

A sütőt felforrósítjuk, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A mogyorót a cukorral, a fahéjjal és a mézzel egy lábasban addig melegítjük, míg a cukor fel nem olvad. Hozzáadjuk a vajat és a tejszínt, felforraljuk, és két percig főzzük. Belekeverjük a lisztet, majd még egyszer összeforraljuk. Az edényt levesszük a tűzről, hagyjuk kissé kihűlni. Evőkanállal, egymástól két ujjnyi távolságra kis halmokat rakunk a tepsibe. A sütő középső rácsán 7-8 perc alatt kész!
(Elkészítési idő: 25 perc.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!