Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hópehely

Hozzávalók:
25 dkg vaj vagy margarin
20 dkg porcukor
2 vaníliarúd
12 dkg darált mandula
25 dkg étkezési keményítő

A vajat habosra keverjük 10 dkg porcukorral. A vaníliarudat hosszában felvágjuk, kikaparjuk a belsejét, majd a mandulával és a keményítővel együtt a vajhoz adjuk és csomómentes tésztát gyúrunk. A tésztából körülbelül 3 centiméter vastag hengert sodrunk, majd egy fél órára hideg helyre tesszük. A sütőt előmelegítjük 180 fokra, a tepsit kibéleljük sütőpapírral. A tésztát felszeleteljük, majd golyókat formálunk belőle. A tetejüket egy késsel csillag alakban többször megnyomjuk. Tepsire rakjuk és a sütő alsó rácsán 12-15 percig sütjük. Gazdagon meghintjük a porcukorral.
(Elkészítési idő: 1 óra.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!