Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Liptói falatka

Hozzávalók:
20 dkg grízes liszt (rétesliszt)
1 tojás + 1 tojássárgája
10 dkg vaj
20 dkg juhtúró
1-2 dl tejföl só

A lisztet gyúródeszkára szitáljuk, majd elmorzsoljuk benne a vajat és a juhtúró felét. Megsózzuk, beleütjük a tojássárgáját és annyi tejföllel dolgozzuk ki jó alaposan, hogy kemény, ruganyos tésztánk legyen. Vékonyra kinyújtjuk, összehajtogatjuk és nylon fóliába csomagolva legalább egy órára hideg helyen pihentetjük. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A tésztát lisztezett deszkán kinyújtjuk – kisujjnyi vastagra – és 2-3 centiméter átmérőjű pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk. Sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk. A tetejükre egy-egy mogyorónyi juhtúrót biggyesztünk, és tojással megkenve megsütjük.
(Elkészítési idő: 1 óra + 1 óra pihentetés.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!