Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Burgonyakeksz

Hozzávalók:
40 dkg főtt burgonya
2 teáskanálnyi sütőpor
40 dkg liszt
25 dkg margarin

1 evőkanálnyi majonéz
3 evőkanálnyi tej
10 dkg trappista sajt

A burgonyát. sütőport, lisztet, margarint és sót jól összegyúrjuk egy lisztezett deszkán, majd úgy fél centiméter vastagra kinyújtjuk. Egy evőkanálnyi majonézt elkeverünk három evőkanálnyi tejjel és megkenjük vele a tésztát. Lereszeljük a sajtot, megszórjuk a tészta tetejét. Pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk és sütőpapírral bélelt tepsiben, 200 fokon megsütjük.
(Elkészítési idő: 70 perc.)

Ezt a receptet a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 aprósütemény című szakácskönyvben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!