Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Marchal máj (Marshall máj)

Hozzávalók (4 személyre):
4 szelet máj
4 kakastaréj szalonnából
liszt

bors
majoranna
4 adag lyoni hagyma

A májszeleteket borsozzuk, s megszórjuk majorannával. A szalonnákat kisütjük egy serpenyőben, majd melegre tesszük. A szalonna zsírján megsütjük a májszeleteket, majd megsózzuk, és a sült hagymával, meg a szalonnával borítva azonnal tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük, aki megjegyzi: a májnak jót tesz, ha néhány órára fokhagymás tejbe áztatjuk, majd a sütés előtt lecsepegtetjük. Tálaláshoz a lyoni hagyma és a kakastaréj mellé valamilyen burgonyát ajánl.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!