Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Châteaubriand (dupla bélszín)

Hozzávalók (2 személyre):
1 darab bélszín (40-60 dkg-os)
olaj

bors
fűszervaj
2 adag fehérboros bearni mártás
2 adag vajon párolt (angolos) vegyes zöldség
2 adag burgonyaköret (sült, pirított, petrezselymes, stb.)

A hártyáktól megtisztított húst sózzuk, borsozzuk, s kevés forró olajon körbesütjük. (Célunk, hogy minden irányból gyorsan lezárjuk a pórusait). Ezután egy tepsibe tesszük, és sütőben - mérsékelt tűzön - "médiumra" sütjük (azaz a közepe még legyen piros, de már ne legyen véres).
A húst 5-6 percig pihentetjük, majd vékony szeletekre vágjuk. Fűszervajjal, fehérboros bearni mártással, angolos vegyes zöldséggel és valamilyen burgonyakörettel tálaljuk.

Ezt a receptet Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!