Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Diós-szilvalekváros "bejgli"

Hozzávalók:
50 dkg kalácstészta
szilvalekvár
darált dió
cukor
őrölt fahéj
tojás
tej

A darált dióhoz cukrot és őrölt fahéjat keverünk. A tojást elhabarjuk ugyanannyi tejjel.
A kalácstésztát téglalap alakúra nyújtjuk, jó vastagon megkenjük szilvalekvárral, s rászórjuk a darált diót. Feltekerjük, mint a bejglit, megkenjük a tojásos keverékkel, majd középmeleg sütőben megsütjük.

Ezt a receptet Benkö Gábornak, a sütemény kreátorának köszönhetjük. Ő hozzáteszi, hogy akinek ez nem elég tömény, az tehet bele még (lecsepegtetve) rumos meggyet, vagy mazsolát is, a tetejére meg kenhet cukormázat.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!