Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Tojássütés

TÜKÖRTOJÁS A feltört tojásokat egyenként csúsztasd a forró vajra vagy olajra! A sárgájuk maradjon egyben! Csak a fehérjét sózd, vagy borsozd, mert a sárgája attól elveszti a fényét. (Zsiradék nélkül is sütheted, ha az edény aljára egy félujjnyi gyengén ecetes vizet öntesz, s amikor forr, ebbe csúsztatod a tojásokat.)


RÁNTOTTA A feltört tojásokat sózd, majd villával keverd habosra, s forró zsiradékon sűrűn kevergetve hirtelen süsd meg. Sokféleképpen gazdagíthatod.


HABART TOJÁS A feltört tojásokat sózd, adj hozzá tejet (esetleg tejfölt, tejszínt, vagy olvasztott vajat) fűszerezd ízlés szerint, s keverd habosra. Lassú tűzön, vajon vagy margarinon, olykor kevergetve süsd.


OMLETT (LEPÉNY) A feltört tojásokhoz adj sót, tejet (esetleg tejszínt, tejfölt, sajtot, apróra vágott zöldség- vagy húsfélét), jól habard össze, s forró zsiradékon - kevergetés nélkül! - süsd meg az egyik oldalán. (Akkor jó, ha megszúrod, s nem ragad rá a villára.) Félbehajtva és esetleg megtöltve tálalhatod. (Ha az omlett mindkét oldalát pirosra sütöd, akkor lepény a neve.)
Némely klasszikus szakácskönyv szerint az omlett akkor az igazi, ha a fehérjékből előbb habot verünk, majd azt keverjük a sózott és tejjel elhabart tojássárgákhoz.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!