Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

KEVERÉS, HOZZÁADÁS E műveletek legkényesebb része az, hogy az elegyítés csomómentes legyen. Ezért rendszerint a sűrűbb anyaghoz kis adagokban dolgozzuk hozzá a hígabbat. Olykor sajátos trükköket akalmazunk: például, ha forró folyadékhoz lisztet kell hozzáadni, akkor a lisztet előbb jól összegyúrjuk egy kis vajjal, s azzal együtt morzsoljuk a lébe. (Van amikor segít egy szita is, például, ha tojás sárgáját akarjuk porcukorral kikeverni, vagy lisztet kell adni, mondjuk a palacsintatésztához.) A keverésnél igen jó szolgálatot tesz egy tágas, gömbölyű aljú tál, vagy dédanyánk réz üstje. Az elegyítendők hőmérsékletére is ügyelni kell például a habarásnál és a rántásnál.
Van, hogy az anyagot - például a vajat - csak önmagával, pontosabban levegővel keverjük. (Például, hogy ha szendvics- vagy tortakrémhez akarjuk használni.) Ilyenkor segít egy villa vagy egy habverő, tulajdonképpen mindkettővel olyan körkörös mozdulatokat végzünk (függőleges síkban), amellyel megemeljük majd visszanyomjuk a lágy masszát, amibe így belekeveredik a levegő.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!