Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Palacsinta sütése

HAGYOMÁNYOSAN, SERPENYŐBEN A palacsintasütőben hevíts leheletnyi zsiradékot, vedd le a tűzről, s egy merőkanálból csurgasd a tésztát az edény közepére, közben a sütőt billentve, folyasd körbe a tésztát, amíg egyenletesen befedi a serpenyő alját. Az edényt tedd vissza a tűzre és süsd a palacsinta mindkét oldalát pirosra. (A serpenyőt időnként megrázhatod, hogy a palacsinta le ne süljön. A tészta megfordításához - ha még nem megy a röptében fordítás - valamilyen széles, lapos lapátot használj.) Minden tésztamerítés előtt keverd fel a masszát, hogy egyenletes maradjon a sűrűsége (a liszt ugyanis hajlamos leülepedni benne).


SZAGTALANUL A palacsintasütésből fakadó nehéz olajszag száműzhető a konyhából, ha teflonserpenyőt használunk és a sütéshez szükséges 2-3 evőkanálnyi olajat közvetlenül a tésztába keverjük.


CSÚSZTATVA Ekkor a közel ceruzavastagságú palacsintát csak az egyik oldalán sütjük pirosra, majd a serpenyőből egy vajjal kikent tányérra csúsztatjuk. Amíg a következő palacsinta sül, az előző sületlen felét megkenjük (szórjuk, locsoljuk) a recept szerinti töltelékkel. A következő palacsintát mindig az előzőre csúsztatjuk, amíg van mivel növelni a halmot. Az utolsó palacsintát a sült oldalával felfelé tesszük a többire. A végén a palacsintatortát középmeleg sütőben 8-10 percig sütjük, majd cikkekre vágva, vaníliás cukorral meghintve tálaljuk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!