Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Kacsa- és libamáj sütése

LIBAMÁJ, TEJJEL SÜTVE Az edény aljára egy darab libahájat teszünk, s arra helyezzük el a megtisztított májat. Felöntjük annyi sózott tejjel, amennyi éppen elfedi. 6-7 óra áztatás után tűzre tesszük, s addig pároljuk, amíg a tej el nem fő róla. Ekkor levesszük a fedőt, s a májat saját zsírján sütjük még néhány percig.


NATÚR LIBA- VAGY KACSAMÁJ A megtisztított májat ujjnyi szeletekre vágjuk, s egy kés lapjával megütögetjük. Sózzuk, enyhén borsozzuk, lisztbe forgatjuk, s kevés forró zsíron - 2-3 perc alatt - mindkét oldalán vörösbarnára sütjük.


TISZTÍTÁS-ELŐKÉSZÍTÉS A májról lefejtjük a vékony külső hártyát; ha véraláfutásos, vagy zöldes (epés) rész látható rajta, azt kivágjuk. Végül tisztára mossuk, s szárazra töröljük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!