Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

CSONTVELŐ FŐZÉSE A jól megmosott marha- vagy borjúcombcsontot (esetleg lapockát) 10-15 cm-es darabokra fűrészeljük, hogy majd könnyen hozzáférjünk a velőhöz. (A darabolás után újra leöblítjük hideg vízzel, hogy megszabaduljunk a gonosz szilánkoktól.) A vágási felületeket bőségesen beszórjuk sóval, azt a velőre rá is nyomkodjuk, majd forrásban levő vízbe téve lassan főzzük a csontot. (Akkor kész, ha a velő már láthatóan elválik az üregek falától.) A végén a forró csontdarabokat megfogjuk tiszta konyharuhával, s megpróbáljuk kiütni (vagy kifújni) a tartalmukat. Ha így nem megy, akkor jöhet a keskeny pengéjű kés, bár ezzel rendszerint szétzúzzuk a gyönyörű velőtömböket.  (Ha a velő pirítósra kerül, akkor egészen a tálalásig forrón kell tartani.)

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!