Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

SÓS MOGYORÓ HÁZI KÉSZÍTÉSE Vizet forralunk, s ha az már lobog, beledobjuk a csonthájétól megszabadított mogyorót (mandulát, diót). Az újraforrástól számított 3 perc múlva levesszük a tűzről, és azonnal leszűrjük. A magvak fellazult vékony héját lehúzzuk, majd a mogyorót elterítjük egy tepsi aljában. Megszórjuk finomra szitált sóval (fél kilogramm tisztított maghoz cca. két evőkanálnyi só dukál), majd sütőben, mérsékelt tűznél gyengén megpirítjuk. Közben célszerű egyszer-kétszer átforgatni.
A só mellett (helyett) használhatunk egyéb fűszereket is, például őrölt fehérborsot, vagy valamilyen ételízesítő keveréket.

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!