Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

RIZSES-HÚSOS TÖLTELÉK KÉSZÍTÉSE 1 kg (sertés) apróhúshoz veszünk 20 dkg rizst, 20 dkg (füstölt) húsos szalonnát, 10 dkg vöröshagymát, 3 tojást, egy-két gerezd fokhagymát, kevés sót, őrölt borsot (esetleg még majorannát) és fűszerpaprikát. A rizst a térfogatával egyező mennyiségű vízzel megpároljuk (mivel kevés vizet használunk, csak félig fog megpuhulni), majd hagyjuk kihűlni. A húst apróra vágjuk, vagy ledaráljuk. A szalonnát apró kockákra metéljük, a zsírját kisütjük, s abban aranysárgára pirítjuk a kiskockákra aprított vöröshagymát, majd a tűzről levéve beletörjük a megtisztított fokhagymát, elkeverünk benne egy kis pirospaprikát is, s hagyjuk teljesen kihűlni. Végül összedolgozzuk a darált húst, a szalonnás hagymát, a rizst és az elhabart tojásokat, s a tölteléket sóval, borssal (esetleg még morzsolt majorannával) ízesítjük.

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!