Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

LEPÉNYTÉSZTA KÉSZÍTÉSE A hozzávalók (45 dkg tésztához): 20 dkg finomliszt, 15 dkg sótlan vaj (hűtve, kockára vágva), 1 tojássárgája, csipetnyi só.
A lisztet és a sót egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a vajat, és kézzel elmorzsoljuk. Beleöntjük a tojássárgáját, adunk hozzá egy kevés hideg vizet (kb. 2-3 evőkanálnyit), és fémspatulával addig kevergetjük, amíg a tészta kezd összeállni. Végük kézzel összegyúrjuk és golyót formázunk belőle. Fóliába csomagoljuk és legalább 30 percre a hűtőbe tesszük pihenni. Utána enyhén lisztes felületen kör alakúra nyújtjuk, majd a receptnek megfelelő tortaformába simítjuk. A forma oldalánál felhajtjuk, s kicsivel az edény pereme fölött levágjuk a tészta széléről a felesleget. Egy tepsire csúsztatjuk, és sütés előtt még 10 percre a hűtőbe rakjuk pihenni.

 

 

 

Ezt a leírást az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Franciaország című gasztro-útikönyvükben jelent meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!