Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Húslevesek színezése

CUKORKULÖRREL A cukrot (egy serpenyőben) szárazon megpirítjuk, amikor feketedni kezd, kevés hideg vizet hozzáadva "leoltjuk". (Ha ezzel elkésünk, akkor keserű lesz.) A sötétre égetett cukrot feloldjuk egy kis vízben, s ebből a "festékből" annyit adunk a leveshez, hogy az a kívánt színt kapja.


VÖRÖSHAGYMÁVAL A hagymát héjastól keresztben kettévágjuk, és (a vágási felületét) rostlapon, tűzhelylapon vagy száraz serpenyőben feketére pirítjuk, majd így főzzük bele a levesbe. (Szép aranysárga színt ad.)


SÁRGARÉPÁVAL Kevés derített vajon reszelt répát pirítunk, míg a zsiradék át nem veszi a répa sárgás színét, ekkor a levesbe tesszük, majd a végén leszűrjük. (Egyszerűbb az eljárás, ha csak a színezett zsíradékot adjuk a leveshez.)

 

Ezeket a fogásokat Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!