Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

TÚRÓVAL GYÚRT TÉSZTA KÉSZÍTÉSE 50 dkg tehéntúróhoz veszünk 10 dkg lisztet, 3 tojást, egy csapott evőkanálnyi vajat és egy kevés sót. A (szükség esetén előzetesen lecsorgatott) túrót szitán áttörjük, megsózzuk, s összedolgozzuk a liszttel, meg a tojással. A masszát addig gyúrjuk, míg egyenletes, csomómentes nem lesz. Ha a túró nagyon nedves, s emiatt a tészta túlzottan lágy lenne, még egy kis liszttel keményítjük. Feldolgozás előtt – cipóvá formálva – pihentetjük 10-20 percig a tésztát.
(Például nudlikhoz, vagy gyümölccsel, lekvárral töltött gombócokhoz használjuk.)

 

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!