Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

HARISSZA KÉSZÍTÉSE Egy 6 dl-es befőttes üveghez veszünk 12,5 dkg szárított piros csilit (kimagozva), 1 evőkanálnyi szárított mentát, 1 evőkanálnyi őrölt koriandert, 1 evőkanálnyi őrölt római köményt, 1 evőkanálnyi őrölt köményt, 10 gerezd fokhagymát (apróra vágva), valamint 1,25 dl olívaolajat.
A befőttesüveg előkészítéséhez a sütőt előmelegítjük 120 °C-ra. Az üveget és a fedelét elmossuk meleg, mosogatószeres vízben, leöblítjük, majd 20 percre a sütőbe tesszük, hogy megszáradjon. (Nem konyharuhával töröljük szárazra!) A csilit összevágjuk, majd 1 órára forró vízbe áztatjuk. A leszűrt csilit az aprítógépbe tesszük a mentával, a szárazfűszerekkel és a fokhagymával együtt, hozzáadunk még 1 teáskanálnyi olívaolajat és fél teáskanálnyi sót.
Összedolgozzuk, majd fokozatosan hozzáadjuk a maradék olajat is.
A pasztát a tiszta üvegbe kanalazzuk, és vékony réteg olívaolajjal zárjuk le. (A harissza 6 hónapig áll el.)

Ezt a leírást az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg az Egy falat Marokkó-ban jelent meg, ahol akad még néhány társa...

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!