Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Masalák készítése

GARAM MASALA 4 evőkanálnyi őrölt köménymaghoz veszünk 10 db őrölt szegfűszeget, 1 kávéskanálnyi őrölt fahéjat, 1 evőkanálnyi őrölt borsot, 10 db őrölt zöld kardamomt, 6 evőkanálnyi őrölt koriandert, 3 összezúzott babérlevelet és 1 evőkanálnyi reszelt szerecsendiót. Egy serpenyőt felhevítünk, és ebbe tesszük az összetört fűszereket, s - kis lángon - addig kevergetjük, amíg illatozni nem kezdenek.


EGYÉB MASALÁK Az indiai konyha a masalák, e speciális fűszerkeverékek számos további változatát is ismeri a garam masalán kívül. Száraz pirítással, majd azt követő porráőrléssel készül például a masalam, melynek hozzávalói: 1-1 teáskanálnyi római kömény, ánizs, koriander és mustármag. Viszont például az édes masalát nem pirítják, csak porrá őrlik a hozzávalókat, azaz 1-1 teáskanálnyi szerecsendiót, fahéjat, kardamommagot, koriandert, lepkeszegmagot, római köményt, ánizst, csípős paprikát.

 

Köszönetünket fejezzük ki az itt közölt leírásért Shakuntala Saraf asszonynak. India gasztronómiai nagykövetének receptkönyveit Magyarországon a D&B Group adja ki.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!