Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Rétes-töltelékek készítése

ALMATÖLTELÉK 1 kg almát meghámozunk, lereszelünk, majd addig pároljuk, amíg a levét elfövi. Ezután 8-10 dkg cukorral édesítjük, fahéjjal ízesítjük.
Ha érett, puha almánk van, nyersen is használhatjuk. Szeletelve vagy lereszelve cukorral meghintjük. 20 percig állni hagyjuk, és a levétől kicsavarjuk. Ha nyers almával sütünk, akkor a tésztát bővebben szórjuk meg alatta morzsával.


DIÓ- VAGY MÁKTÖLTELÉK 20 dkg darált diót vagy 30 dkg darált mákot 10 dkg cukorral egy kevés tejben sűrűre főzünk, és reszelt citromhéjjal ízesítjük. Ha a mák túl sűrű lenne, tejföllel vagy híg lekvárral lazíthatjuk.


KAPROS-MAZSOLÁS TÚRÓTÖLTELÉK 50 dkg félzsíros tehéntúróhoz veszünk 2 db egész tojást, 3 dl tejfölt, 2 csokor friss kaporzöldet, 1 teáskanálnyi sót, ízlés szerint porcukrot, 10 dkg mazsolát és 4-5 evőkanálnyi búzadarát.
A tojásokat felverjük, majd hozzákeverjük a tejfölt, a kapor finomra vágott zöldjét, a sót és a porcukrot. Ezután adjuk hozzá a szitán áttört vagy villával szétnyomott tehéntúrót, meg annyi búzadarát, hogy a töltelék ne legyen folyós. Végül belekeverjük a megmosott és szárától megfosztott mazsolát is. Az egészet jól összekeverjük, majd a szokásos módon megtöltjük vele a rétesrudakat.

A fenti töltelék-recepteket a Holló és Társa Könyvkiadónak köszönhetjük. Eredetileg a 155 rétes című szakácskönyvben jelentek meg.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!