Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

VANÍLIAESZENCIA KÉSZÍTÉSE 10 rúd vaníliához végy 2,5 dl 70–96%-os (gyógyszertárban beszerezhető) etilalkoholt. Először vágd félbe keresztben a vaníliarudakat. A félbevágott rudakat hosszában is felezd el, és tedd őket egy üvegbe. Öntsd rá a tiszta alkoholt, és alaposan zárd le.
Naponta átforgatva, hogy keveredjen az alkohol a vaníliával, érleld 1 hónapig - ennyi idő kell az aromaanyagok teljes kioldódásához. (Ezt követően a fűszert akár benne is hagyhatod az üvegben.)
Ha elkészült az eszencia, bármilyen süteményhez teáskanállal adagolhatod ízesítőként. (Használat előtt mindig forgasd át!)

Ezt a leírást az Aréna 2000 Kiadónak köszönhetjük. Eredetileg Varga Gábor könyvében, a Gourmandiában jelent meg, ahol akad még néhány társa...

 

 

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!