Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Zsemlemorzsa készítése

KÖZÖNSÉGESEN A maradék (csontra száradt) kenyeret megreszeljük (vagy megdaráljuk, esetleg mozsárban megtörjük), majd átszitáljuk. A nagyobb szemcsék ropogósabb panírt adnak, az egészen porszerű őrleményt viszont nem is érdemes bundázásra használni. Az így készített morzsa előnye az egyszerűsége, viszont hátránya, hogy a belekerült sok (eleve sült) héjdarab miatt hamar megég.


GONDOSAN A kiszemelt zsemléket meghámozzuk, a belüket felszeleteljük, s langyos sütőben ropogósra szárítjuk, de nem engedjük megszínesedni. Végül mozsárban összetörjük (ennek híján átdaráljuk, vagy lereszeljük), s a kapott morzsából kiszitáljuk a finom port.

Ezt az útmutatást Benkö Gábornak köszönhetjük.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!