Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

ÉGETETT TÉSZTA (KÉPVISELŐFÁNK / PROFITEROL) KÉSZÍTÉSE 20 dkg liszthez 15 dkg vajat (vagy margarint), 4-6 db tojást és 4 dl vizet veszünk. A vizet tűzre tesszük, s amikor forr, belerakjuk a vajat és a lisztet, majd eldolgozzuk, míg a képződő massza el nem válik az edény falától. Ekkor levesszük a tűzről, hagyjuk kihűlni, majd egyenként belekeverjük a tojásokat.
A kész tésztát nyomózsákkal vagy kanállal sütőpapírra adagoljuk. 150 Celsius-fokra hevített sütőbe tesszük, s aranybarnára sütjük. Ha kihűlt kettévágjuk, úgy töltjük.

Ezt a leírást Benkö Gábornak köszönhetjük, ő arról is megemlékezik, hogy az égetett tészta felhasználásának tényleg csak az ember fantáziája szab határt. Így tölthető például krémsajttal, körözöttel, lazachabbal, májhabbal, de akár édes pudinggal, csokoládéhabbal is, vagy egyszerűen süthető rá sajt.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!