Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

KONYHA-VARÁZS
(a www.varróház.hu konyhai varróiskolája a Konyhamesteren)

II. TERÍTŐ KÉSZÍTÉSE

ilyen asztalterítőt készítünkA terítő elkészítése nagyon egyszerű.

Mérések készítése
Az asztalt, amelyre a terítő készül mérjük le centivel. Azt is megnézhetjük, hogy hány cm-t lógjon le az asztalról a terítő.

Számolás
Az asztal mért hosszához adjuk hozzá a lelógó rész hosszát 2-szer, valamint a varrásszélességet is 2-szer, ami legalább 1-1 cm.

Vásárolt anyag hossza
Mivel a terítőnél a száliránynak nincs igazán jelentősége a rövidebbik oldal hosszát vegyük meg.

Szabás és varrás
Rajzoljuk fel az anyagra a kiszámolt adatok alapján a téglalapot, vagy a négyzetet. Ügyeljünk a derékszögek megtartására. Vágjuk ki a terítőt. A széleket be kell szegni. Legegyszerűbb módja, ha a vágott széleket kétszer 0,5 cm-re behajtjuk, levasaljuk, majd mm-esen letűzzük.

 

vissza a sorozat címlapjára

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!