Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

KONYHA-VARÁZS
(a www.varróház.hu konyhai varróiskolája a Konyhamesteren)

V. EDÉNYFOGÓ KÉSZÍTÉSE

ilyen lesz

Ez az edény(fül)fogó válltömésből készült. Egy megunt blúz vállából vágtuk ki.

a beburkolt válltömésFektessük ki a válltömést és rajzoljuk körbe, mivel a vastagabbik oldala elég sok anyagot felvesz hagyjunk rá valamennyit.
Vágjuk ki textilből duplán, a hajtott szél a válltömő vastagabbik oldala lesz.
Gombostűzzük rá az anyagot a válltömésre és a felesleget vágjuk le. Varrjunk végig a szélén talpszélesen.

ilyen a homorú oldalról...Vágjunk 4 cm széles ferdepántot. Gombostűzzük a válltömő homorú oldalára, úgy, hogy a két végén hajtsunk vissza 1-1 cm-t. Varrjunk végig a pánton cm-esen, majd vasaljuk meg úgy, hogy éppen eltakarja a másik oldalon az imént készített varratot. Gombostűzzük meg, akár férceljük is, majd tűzzük meg mm-esen.

Készítsünk kb. 10 cm hosszú akasztót és fogjuk be a félbehajtott válltömőbe a két ferdepánt közé. Varrjunk ki egy négyzetet és ezzel rögzítsük az akasztót, egyúttal egymáshoz fogva a behajtott váltömő sarkait is.

 

vissza a sorozat címlapjára

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!