Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

KONYHA-VARÁZS
(a www.varróház.hu konyhai varróiskolája a Konyhamesteren)

VII. FOGÓKESZTYŰ KÉSZÍTÉSE

 

ilyen lesz

Szabásminta:

a négyzetek minden oldala 1 cm-nek felel meg

A szabásmintán egy négyzet oldala 1 cm-nek felel meg. 2 db külső részt (fekete vonal), 2 db belső részt (piros vonal), valamint 2 db vlies-t, vagy vatelint (piros vonal) kell kiszabni, és egy 4x7 cm hosszú akasztót. A szálirány a kesztyű hosszanti szélével egyezik meg. A szabásminta 1 cm varrásszéllel van ellátva, kivéve a külsőrész alja, itt 2 cm van.

az öszetűzött bélésA két belső részt fordítsuk színt színnel szembe és – mintha szendvicset készítenénk – egy bélelő alkatrészt alulra, egyet felülre helyezzünk. Vágjuk le a vlies kilógó részeit. Varrjuk körbe a kesztyűt cm-esen, kivéve alul. Csípjük be a varrásszélt több helyen a hüvelykujj tövében alul és felül, hogy szépen ki tudjon fordulni.

Készítsük el az akasztót, azaz vasaljuk a varrásszéleket először középre, majd az egészet félbe és tűzzük le mindkét szélét mm-esen.

így készül az akasztó

így záródik a varrásA külsőrészt is fordítsuk színt színnel szembe és varrjuk össze, kivéve az alsó szélét. Ne felejtsük el a két réteg közé fogni az akasztót. Vasaljuk szét a varrásszélt és a belső részhez hasonlóan csipkedjük be. A külső rész alsó szélén vasaljunk be kétszer 1 cm-t. A bélést fordítsuk színével befelé, a külsőrészt kifelé és így csúsztassuk egymásba a kesztyű két részét. A külsőrész alsó szélén a bevasalt részt hajtsuk a bélésre, gombostűzzük meg és varrjuk körbe mm-esen.

ha kész, biztos vele a fogás

 

vissza a sorozat címlapjára

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!