Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Ehető Virágok Fesztiválja, Kecel

A keceli gasztronómiai találkozó programjait úgy válogatták össze, hogy aki itt sem talán számára érdekeset, az jobb, ha eleve elkerüli az efféle rendezvényeket. Már maga a - '90-es évek közepén kitalált - Ehető Virágok Fesztiválja is tulajdonképpen két témát ölel fel, hiszen itt virág vagy dísz lesz minden ehetőből, s étel lesz (majdnem) minden virágból. Az utóbbival egy ősi konyhai hagyományt elevenítenek fel, kicsit megtisztítva, modernizálva. Az ehető díszítések kultúrája ugyan sokkal fiatalabb, de nem kevésbé izgalmas: elképesztő, hogy némi fantáziával és kézügyességgel milyen látványos dolgokat lehet kihozni a legközönségesebb kerti alapanyagokból! Kecelen mindkét műfajban lehet versenyezni, de legalább is ellesni néhány trükköt a többiektől.
Akik inkább a kevésbé kalandos konyhát pártolják, sőt, esetleg súlyosan húsfüggők, azok is megtalálják a maguk vetélkedőjét. Nekik szól a - bográcsos, illetve tárcsás - tájjellegű népi ételek főzőversenye. S ha netán a közös ételkészítést is túl nagy megpróbáltatásnak vélik, még akkor is marad számukra egy kategória. A "házi süteményeket" elkészíthetik otthon is, de azért a zsűrizésért csak el kell menni velük Kecelre...
S ha már ott vannak - a program szerint - aligha fognak unatkozni. Mert ugye ott van még a borszépségverseny, a fesztiválhoz rendszerint társuló agrárgazdasági kiállítás és vásár, a hintódíszítés és - felvonulás, meg az egyéb szórakoztató programok... A keceli tipikus családi rendezvény - a gyerekeknek nem csak a szemét igyekeznek lefoglalni, hanem a kezüket is: számukra külön korosztályos versenyt szerveznek a népi ételek kategóriájában.

Ízelítő
(néhány virágos recept Kecelről, ahogy a főzőmesterek leírták)

 

   

Honlap:
a szervezők oldala

 

Virágkosár?... Nézze meg közelebbről! ;-)
Itt semmi sem az, aminek elsőre látszik...
... például itt van egy liba vegetáriánusoknak...
... meg egy asztali csokor, amely salátának is megteszi, ...
... persze minden lehet szép, ha gondosan készítik, ...
... no, meg alaposan ellenőrzik, ...
... mégis vannak, akiket inkább a nagy "dolgok" vonzanak, ...
... ők asztal helyett is inkább egy egész hintót virágoznak fel.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!