Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Görhönyfesztivál, Kistarcsa

2004-ben sütöttek először versenyszerűen görhönyt Kistarcsán. A helyi kulturális egyesület tagjai ebben az egyszerű, de százféle néven ismert, s számtalan módon elkészíthető krumplilepényben találták meg a város "címerételét".
Hogy mi is a görhöny? Pontosan az, ami a tócsni, lapcsánka, cicege, prósza, bujka, siligó, matutka, meg a hadifasírt ;) S hogy miféle variációkban lehet elkészíteni, azt végigkóstolhatják Kistarcsán...   
(Ha nem csak a sütésre érnek oda, az sem nagy baj: a főzőverseny csupán egyetlen elem a nemzetiségi folklórtalálkozót is felölelő Őszi Kulturális Hét Kistarcsán programsorozatban.)


Ízelítő

 

   

Honlapok:
Kistarcsa
KIKE (a szervező)


Pityóka, aki nélkül sosincs görhöny
Ezer néven, ezer ízben, de legtöbbször ilyen

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!