GourmandiaSütni szép

A cukrászok mindig is szerettek „szemre támadni”, így nem csoda, hogy a Gourmandia szerzője is szépeket süt. Az már ritkább, hogy nem egy újabb importált receptkönyv került a hazai piacra, hanem eredeti magyar munka, ráadásul egy - innen a szomszédból, a netről (www.desszert.eu) - ismerős szerzőtől. Az azonban ennél is többet ér, hogy Varga Gábor végigvezet azokon a sütiken, amiket a szerencsésebbek a nagyanyjuktól tanultak meg elkészíteni. Akik annak idején blicceltek, most beülhetnek a mester műhelyébe, s lépésről-lépésre leshetik el a tudományt. Aki akkor nem mulasztott, most kihagyhat néhány oldalt, de aztán ő is figyelhet, mert jönnek azok a csodák, amikkel még a nagyi sem mert megpróbálkozni. Itt kérek bocsánat azoktól a nagymamáktól, akik palacsinta, tejberizs és fánk helyett rögtön kulfival, bonbonnal, limoncellóval, meg csokoládékorpuszokkal igyekeztek le(püspök)kenyerezni az unokáikat... Nekik nincs szükségük erre a könyvre, de a többiek bele-belelapozhatnak, ilyeneket fognak találni:

Meggyes tejpite
Mézes puszedli
Burgonyás pogácsa
Kapros-túrós lepény
Sült túrótorta
Nehéz sós teasütemény
Panna cotta szamócával
Flódni
Gesztenyepüré
Vaníliaeszencia készítése

Ha eddig ízlett, kutasson tovább a "Gourmandiában"! A könyvet megrendelheti  az Aréna 2000 Kiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!