Egy falat... India Egy sokízű szubkontinens

Ha van reménytelen vállalkozás, akkor az az indiai konyha módszeres végigevése. A   hatalmas országban a helyi sajátosságok, a vallási és társadalmi különbségek mindenre és mindennek az ellenkezőjére is kínálnak megízlelhető példát. Mert egyrészt igaz, hogy a vega konyhának talán itt a legnagyobb a kultúrája, de egészen izgalmas dolgokat művelnek a halakkal, csirkével, disznóval, sőt a marhával is. Ugyan mifelénk legendás az indiai ételek markáns fűszerezése, de náluk ez olykor éppen csak az ízek rafinált kiegyensúlyozását jelenti. Talán helyesebb is lenne nem indiai konyháról, hanem indiai konyhákról beszélni. De minek róla ennyi szó, ha itt van belőle a kóstoló?

Kasmíri bárányszeletek
Tikká sertéshúsból
Álú góbhí
Bhindí maszálá
Cshólé csát
Tandúri csirke
Haltikká
Sült marhahúsos kerala
Idiapam
Sárgarépahalvá

Ha a fentiekkel elcsábította az indiai gasztronómiai, ízlelgesse tovább! A könyvet megrendelheti  az Aréna 2000 Kiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!