Egy falat... Japán Szép konyha

Aligha van még egy nagy konyha a világon, amelyben akkora szerepe lenne az étel és a tálalás szépségének, harmóniájának, a tökéletességre törekvésnek, mint a japánban. Európai szemmel, kézzel, türelemmel (azaz az utóbbi hiányával) talán nem is érdemes komolyan a nyomába eredni. Reménytelen... De belekóstolni, elemeit ellesni, próbálgatni az ízeit, az már más, abból otthon is kijöhet valami jó ;)
Igaz, a legtöbb japán recepthez kell néhány speciális hozzávaló, de ahol úgysem a kertből főznek, majdnem mindegy, hogy az ember egy újabb fajta tormakrémet vesz a boltban, vagy mondjuk egy kis vaszabi pasztával bővíti a konyhai játszóterét.
Akinek egyelőre még ez is soknak tetszik, annak egyelőre az olvasgatást ajánlhatjuk. Az Egy falat ... Japánban így is sok gyönyörűséget talál, s számos olyan ötletet, ami a magyar konyhákba is átmenthető. De most ízelítőnek jöjjön azért néhány igazi japán falat:

Jakiszoba
Olajban sült pácolt csirkefalatok
Kézzel formált szusi
Japán rizsleves
Japán sült rizs
Fényezett marhahúsos és zöldséges tekercsek
Hirtelen sült sertéshús és káposzta
Csirkeszárny- és szójabab ragu
Japán curry
Pikáns palacsinta

Ha a fentiekből ráérzett a japán konyhára, ízlelgesse tovább! A könyvet megrendelheti  az Aréna 2000 Kiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!