Egy falat... SpanyolországÉdes-csípős-illatos utazás

Marokkó nem épp' az egyszerű ízek hazája... A "közönséges" alapanyagokat - birkát, marhát, csirkét, halat, zöldségeket - egészen rafinált fűszerkombinációkkal bolondítják meg. A csili, a méz, a fokhagyma, a fahéj, a kömény, a bors, s a gyömbér jól megfér egymással, meg a mandulával, datolyával, mazsolával a különféle ragukban, tésztákban, húsok kíséretében.
Ennyi íz élvezetéhez persze idő kell. Már csak azért is, mert a marokkóiak a főzést se kapkodják el. Afféle lassú konyhát visznek: hosszasan sütnek, hogy a húsok a végén szinte olvadjanak, s amúgy is aprólékosan építik fel az ételeket. Legalább kísérletképpen érdemes a nyomukba eredni. Ebben segít az Egy falat... Marokkó, amiből itt is megidézünk néhány jellegzetes receptet kedvcsinálónak:

Marokkói halleves
Kefta kebab
Kefta tagine
Kuszkusz bárányhússal és hétféle zöldséggel
Mecsui
Bárányhústagine aszalt szilvával
Citrom-, petrezselyem- és hagyma-saláta
Bisztéya
Édes kuszkusz
Datolyás sütemény

Ha a fentiekből ráérzett a marokkói konyhára, ízlelgesse tovább! A könyvet megrendelheti  az Aréna 2000 Kiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!