Sajtok nagy könyveA sajt, "aki" mindenben otthon van...

Egy a hazai jobb-rosszabb trappistákon felnőtt embert akár "sokkolhat" is ez a könyv. Ha csak a kereken 90 oldalas sajtlexikont végigböngészi belőle, kétségbe is eshet: még az ismertebb fajták rendes végigkóstolásához is kevés egy élet! S akkor hol vannak még azok a „házi” sajtok, amelyeknek az évjáratát is érdemes számontartani, mert attól függően mások és mások, hogy az adott évben éppen miként ettek, s hogyan érezték magukat a helyi tehenek? ;)
A sajtok itt bemutatott sokfélesége szinte csábít arra, hogy az olvasó maga is nekifogjon kikísérletezni a saját sajtját. De ha kevesebbel beéri, még mindig alkothat: a vásárolt sajtok legtöbbjét is "nevelgetheti" mielőtt elfogyasztaná. Akinek ez is túl nagy kaland, annak még mindig ott a lehetőségek végtelenje... Szinte nincs étel, amit ne lehetne megvariálni egy kis sajttal. Legyen szó levesről, salátáról, süteményről, mindenben megvan a helye, csak meg kell találni. Ebben is segítenek vezetőként, ötletadóként a könyv receptjei, melyek közül csak néhány példát idézünk:

Mascarponeöntet
Spenótleves kecskesajttal
Rántott camembert
Sajtfelfújt
Burgonyás galuska sajttal (Gnocchi de patate)
Borjúrolád gaudával
Pirított bárányborda
Padlizsános zöldségfelfújt
Omlóstészta-kosárkák készítése
Sajtsaláta kosárkákban
Obwaldi sajtos sütemény
Omlós sajtos rudacskák

A sajt felhasználási lehetőségeinek nyilvánvalóan nincs határa, de azért szép és ízletes kaland kutatni utána... ;) A könyvet megrendelheti  az Aréna 2000 Kiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!