Egy falat... SpanyolországA hegyi patakoktól az óceánig...

Milyen lehet egy olyan ország konyhája, ahol minden van? Tengerpart halakkal, rákkal, kagylóval, polippal, hegyi legelők marhával, birkával, számtalan helyi sajttal, a kettő között meg sonkának, kolbásznak való sertések tenyésznek. S persze ott vannak az olajfa- és narancsligetek, meg a szőlő, amiből megannyi különleges bor készül...
S ahol ennyi a lehetőség, miért éppen a hagyomány lenne egységes? Ahány tartomány annyi szokás, ahány egykori megszálló, annyiféle gasztronómiai örökség keveredik a spanyol konyhában. Ami túl nagy ahhoz, hogy rendesen "végigegyük", de kóstolgatni mindenképpen érdemes. Ebben segít az Egy falat... Spanyolország, amiből néhány receptet itt is megidézünk:

Gazpacho
Ajo blanco
Tortillitas de camerones
Paella a tenger gyümölcseivel
Escabeche
Csirke fokhagymaszószban
Fideos a la catalana
Báránycaldereta
Flan de naranja
Mandulás turrónfagylalt

Ha eddig ízlett, utazzon tovább! Spanyolország hatalmas! A könyvet megrendelheti  az Aréna 2000 Kiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!