MIT TUDNAK AZ AVAIR IDA ÉS AZ AVAIR ELLA FŐZŐAUTOMATÁK?

Valamennyi, az AVAIR főzőautomata-családba tartozó intelligens kukta edény, tűzhely és szakács egyetlen készülékbe sűrítve. Olyan forradalmat jelentenek ezek a főzésben, mint amilyet korábban az automata mosógépek hoztak a mosásban.

Belehelyezi az alapanyagokat, kiválasztja az azokhoz illő főzőprogramot, beállíthatja, hogy mikorra legyen kész, s aztán már magára is hagyhatja. A kukta a kívánt időpontra megfőzi az ételt, s ha nem mond neki mást, a továbbiakban melegen is tartja. Az elektronikus vezérlés érzékeli az alapanyagok hőmérsékletét, mennyiségét, s ennek megfelelően szabályozza a főzési időt.

A készülék intelligenciáján túl további újdonsága, hogy itt nincs folyamatos gőzkifúvás, mint a hagyományos kuktáknál. Az étel zárt térben készül, így minden nedvesség és aroma benne marad.

Ebből is következik a takarékossága: a hazai forgalmazó adatai szerint egy AVAIR főzőautomata 60 százalékkal kevesebb villamos energiát használ, és 40 százalékkal rövidíti a főzési időt.

Fedő nélkül egyszerű önfűtő fazékként is használható, így szinte valamennyi - főzést, párolást igénylő - étel elkészíthető benne.

A családba tartozó modellek, az IDA és az ELLA lényegében ugyanúgy működnek, ugyanolyan biztonsági megoldásokat használnak, csak a szolgáltatásaikban van közöttük némi különbség. Az ELLÁ-t azoknak kínálják, akik nem szeretik a teflont, viszont díjazzák a nagyobb szabadságot. Míg az IDÁ-hoz egy teflonbevonatú alumínium főzőedény tartozik, addig az ELLÁ-nál e célra egy rozsdamentesacél üst szolgál. Az ELLÁ-nak van továbbá egy többletszolgáltatása is: ennél nem csak a beépített programok között lehet választani, hanem a főzési idő közvetlen megadásával a folyamat testre is szabható.

A főzőautomaták használatának fogásairól itt olvashat bővebben. A tapasztalatcserére pedig az AVAIR fórum kínál lehetőséget.

Néhány, a főzőautomatákra szabott recept:
Barna csiperke tejfölösen
Borsos borjútokány erdélyi módra
Fokhagymás csirkemáj
Friss tavaszi zöldségleves
Hentes tokány kuktában
Kolbászos paprikás krumpli
Lebbencses krumplileves parasztosan
Lucskos káposztaleves buggyantott tojással
Marhapörkölt vadász módra
Petrezselymes nyúlpaprikás
Póréhagymás csirkemell
Provanszi sertéskaraj
Spékelt libacomb
Székelykáposzta kuktában
Szerecsendiós, majoránnás kacsamell
Tejfölös csirke
Vadas kuktában
Zöldséges hal fagyasztott tengeri filéből

További AVAIR IDA receptek >>>      

 
Egy AVAIR főzőautomata akár az ebédlőasztalon is elhelyezhető, nem éget, nem gőzöl (képünkön az AVAIR IDA)

A biztonságról hét egymásra épülő technikai megoldás gondoskodik, így a készülék nyugodtan magára hagyható

A belső főzőedény könnyen kivehető, tisztítható (képünkön az AVAIR ELLA üstje)

Az IDA 5, illetve 6 literes teflonos alumínium, míg az ELLA 6 literes inox főzőedénnyel kerül forgalomba - ezek, ha megsérülnének, elhasználódnának, önmagukban is pótolhatók

A főzőprogramok mellett minden AVAIR kukta kínál melegítési és időzítési lehetőséget (képünkön az AVAIR ELLA kezelőszervei)

Az IDA 5, az ELLA 6 - az alapanyagokhoz illő - főzőprogram között kínál választást, ezen felül az ELLA felajánlja a folyamat teljes testreszabását, azaz a főzési idő konkrét meghatározását is

Az 5 literes, valamint 6 literes AVAIR IDÁ-t, illetve a 6 literes AVAIR ELLÁ-t megvásárolhatja közvetlenül is az AVAIR család hazai forgalmazójától, a Bio-Fa Komfort Kft.-től: itt. Ekkor az ár - belföldi szállítási költséggel együtt - (5 literes IDA) 23.900, (6 literes IDA) 27.000 forint, illetve (6 literes ELLA) 41.000 forint.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!