Hétköznapi ünnepek Bátorságosító könyv

Valakiket vendégül látni mindig több, mint egyszerűen csak jót főzni. Nagyobb a gyönyörűség is, s még csak túlzottan rafinált ételek sem kellenek hozzá. Így ez a könyv sem leutánozhatatlanul bonyolult "csúcskajákkal" operál, hanem olyan finoman komponált menükön vezet végig, amelyekkel egy-egy családi-, baráti találkozót szinte bizonyosan emlékezetessé lehet tenni. A szerzőnek mindig van tanácsa arra is, hogy milyen kísérőkkel, kellékekkel lehet növelni  a hatást, de leginkább arra figyel, hogy  a házigazda számára a vendéglátás ne egy szörnyű vesszőfutás legyen, melynek során maga szinte ki sem jut a konyhából. Egyszerűen segít átlépni a bénító stressz és az önfeledt vendéglátás határán: azoknak is, akik egy-egy menüt egy az egyben átvesznek, s azoknak is, akik az ötletekben, fogásokban szemezgetve gyűjtik  a bátorságot, hogy vendégeket hívjanak a főztjükre. Ők például ilyen fogásokat találnak:

Fehér húsú hal marokkói fűszeres mártással
Fényezett karotta szőlővel és dióval
Gombával és sonkával töltött csirke
Hideg uborkaleves
Krémsajtpuding áfonyakompóttal (Budino)
Latin-amerikai halászlé
Marharagu
Mexikói esküvői aprósütemény
Paprika- és paradicsomleves
Pulykafasírt

Ha ezekkell jól boldogult, próbálgassa tovább! A könyvet megrendelheti a Geopen Könyvkiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!