155 aprósütemény Kicsinységek könyve

Az aprósütemények nem tartoznak a konyha előkelőségei közé. Nem kapták se hadvezérek, se híres írók nevét, s nem szerepelnek előkelő éttermek ajánlatai között sem, s mégis... Valamit nagyon tudnak. Legyenek akár édesek, akár sósak, a nassolók tőlük nem tudnak szabadulni, a függők keze mindig a táljukban matat, s a nőrokonok velük szereznek rajongókat. Mert ahogy ő süti, nem süti úgy senki – mondják, pedig a recept rendszerint olyan egyszerűnek látszik... Bármilyen kicsinyek is, mindig jut hely bennük egy pici titoknak, amitől arra vallanak, aki készítette őket.
A 155 aprósütemény a kekszek, szívek, csókok és csigák, pogácsák, patkók, golyók, tallérok, tekercsek, stanglik és rudak világából merít egy jókorát. Ennyiből már egy kezdő is rálelhet arra az egy-két apróságra, ami testre szabva majd híressé teheti az ismerősei között. Ha meg mégsem itt találna rá, a próbálgatás gyönyöre akkor is az övé, hiszen effélék közt válogathat:

Lekváros linzer
Hópatkó
Moszkauer
Huszárcsók
Flódni
Citromos keksz
Mézes keksz
Hópehely
Liptói falatka
Burgonyakeksz

Ha úgy érzi, ezek bejöttek, tovább is keresgélhet az apróságok között. A könyvet megrendelheti a Holló és Társa Könyvkiadó honlapján.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!