Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hungaricumok
(a magyar konyha legjellegzetesebb és legnépszerűbb ételei)

1. bográcsgulyás 100 pont
2. töltöttkáposzta 99 pont
3. pörkölt (sertés-, marha-, csirke-, birka-) 99 pont
4. halászlé 98 pont
5. paprikás (csirke-, borjú-) 93 pont
6. Újházy-tyúkleves 86 pont
7. Jókai-bableves (csülökkel, kolbásszal, csipetkével) 79 pont
8. lecsó 79 pont
9. disznótoros (hurka, kolbász, toroskáposzta) 77 pont
10. paprikáskrumpli 70 pont
11. babgulyás 69 pont
12. túróscsusza 57 pont
13. székelykáposzta 57 pont
14. kocsonya 53 pont
15. pacalpörkölt 53 pont
16. rétes 45 pont
17. tepertős pogácsa 42 pont
18. somlói galuska 38 pont
19. nokedli (tojásos vagy sima) 38 pont
20. palacsinta (göngyölt vagy rakott) 38 pont
21. töltöttpaprika 37 pont
22. rántott hús (vagy csirke) 33 pont
23. rakottkrumpli 33 pont
24. lángos 31 pont
25. szilvásgombóc (vagy lekvárosgombóc) 29 pont
26. lebbencs(leves) 26 pont
27. csülök pékné módra 23 pont
28. bejgli (mákos, diós) 22 pont
29. brassói aprópecsenye 22 pont
30. krumplistészta 22 pont
31. madártej 21 pont
32. mákostészta 20 pont
33. fasírozott 19 pont
34. aranygaluska 19 pont
35. káposztástészta 17 pont
36. pásztortarhonya 17 pont
37. húsleves (marha) 16 pont
38. vargabéles 15 pont
39. körözött 15 pont
40. vadasmarha 15 pont
41. bakonyi (tejfeles-gombás-paprikás hús) 15 pont
42. libasült (párolt káposztával) 14 pont
43. zöldborsóleves 14 pont
44. tökfőzelék 13 pont
45. lekváros derelye (barátfüle) 12 pont
46. resztelt máj 11 pont
47. rizseshús 11 pont
48. krumplifőzelék 10 pont
49. borsos tokány   9 pont
50. gombapörkölt   9 pont
51. rakott káposzta   9 pont
52. ludaskása   9 pont
53. gesztenyepüré   9 pont
54. kelkáposztafőzelék   8 pont
55. szalontüdő (zsemlegombóccal)   8 pont
56. paradicsomleves   8 pont
57. velő pirítóssal   8 pont
58. krumplileves   8 pont
59. máglyarakás   8 pont
60. zöldbabfőzelék   7 pont
61. krumplinudli   7 pont
62. túrós derelye   7 pont
63. rántott gomba (tartárral)   7 pont
64. spenót(főzelék)   7 pont
65. gombaleves   6 pont
66. zöldbableves   5 pont
67. pirított vese velővel   4 pont
68. grízestészta   4 pont
69. finomfőzelék   4 pont
70. káposztaleves   4 pont

A Konyhamester vendégei 2002 tavaszán szavaztak legelőször arról, hogy mely ételeket tartják a magyar konyha legjellemzőbb remekeinek. (Azért, hogy az eredmény plasztikusabb legyen az első ezer szavazó voksait átszámítottuk egy 100 pontos skálára.) E lista alapján szűkítettük 24-esre a mezőnyt, s folytattuk a "versenyt" 2013-ig. Erre az eredményre jutottunk.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!