Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

Hungaricumok
(a magyar konyha legjellegzetesebb és legnépszerűbb ételei)

1-2. pörkölt (sertés-, marha-, csirke-, birka-) 100 pont
1-2. halászlé 100 pont
3. bográcsgulyás 96 pont
4. töltöttkáposzta 94 pont
5. paprikás (csirke-, borjú-) 80 pont
6. Újházy-tyúkleves 79 pont
7. lecsó 76 pont
8. Jókai-bableves (csülökkel, kolbásszal, csipetkével) 72 pont
9. disznótoros (hurka, kolbász, toroskáposzta) 65 pont
10. paprikáskrumpli 55 pont
11. babgulyás 54 pont
12. túróscsusza 52 pont
13. rétes 48 pont
14. kocsonya 48 pont
15. pacalpörkölt 43 pont
16. székelykáposzta 41 pont
17. nokedli (tojásos vagy sima) 36 pont
18. lángos 33 pont
19. tepertős pogácsa 33 pont
20. palacsinta (göngyölt vagy rakott) 31 pont
21. töltöttpaprika 29 pont
22. somlói galuska 29 pont
23. rántott hús (vagy csirke) 26 pont
24. rakottkrumpli 26 pont

A Konyhamester vendégei 2002 tavaszától 2013 elejéig szavazhattak arról, hogy mely ételeket tartják a magyar konyha legjellemzőbb remekeinek.   (Azért, hogy az eredmény plasztikusabb legyen, a voksokat átszámítottuk egy 100 pontos skálára. 3600 szavazó véleménynyilvánítása után a pörkölt és a halászlé között mindössze négy szavazatnyi különbség volt, így közöttük holtversenyt hirdettünk.) Az eredetileg 70-es mezőnyt az első ezer szavazat alapján szűkítettük 24-esre, akkor ez volt a verseny állása.

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!