Megnyitás külön ablakban (nyomtatáshoz, emilhez, mentéshez)

 SZÁRÍTMÁNYOK ÁTSZÁMÍTÁSA

nyersanyag-egyenérték *
(kg)
folyadékfelvételi képesség **
(kg)
Vöröshagyma 9,5-10 5
Metélőhagyma 12 7-7,5
Fokhagyma 3,5-4 3-3,5
Burgonya 7,5-8 4,8-5,4
Sárgarépa 13-14 5,6-6
Fehérrépa 8-9 6-6,5
Petrezselyemzöld 12-14 6,5-7
Pasztinák 7-8 5,8-6,2
Zellergumó 13-14 6,2-6,8
Zellerzöld 13-15 6-7
Torma 5,5-6 4,2-4,5
Kapor 17-19 6-6,4
Zöldbab 13-15 6,5-7
Zöldborsó (fejtett)  3,5-4  3,4-3,7
Paradicsom (porként) 18-20 -
Paradicsompaprika 16-17 5-5,5
Gomba (vargánya) 8-10 4,2-4,8
Gomba (csiperke) 12-14 4-5
Alma 8-9 5-5,8
Szilva 3-3,6 -
* Nyersanyagegyenérték: 1 kg szárítmány általában ennyi tisztítatlan nyers alapanyagnak felel meg (azaz, ennyi alapanyagból nyerhető ki)
** Folyadékfelvételi képesség: 1 kg szárítmány az áztatás/főzés során átlagosan ekkora tömegű alapanyaggá/étellé hízik

(Forrás: Burits-Erdélyi: Miből? Mit? Hogyan?)

Ez a lap a Konyhamester oldala. Gazda:  csomópont.
Kapcsolatfelvétel, technikai információk, copyright: keresse az impresszumban!